043 321 39 36 info@basilicamaastricht.nl

Evenementen op 't Vrijthof

Weense Walsen

Elk jaar weer betovert André Rieu zijn publiek op ‘t Vrijthof met de klank van tientallen violen die de ene na de andere wals uit hun strijkstok toveren. Duizenden mensen neuriën of zingen vol overgave mee en er zijn er maar weinig die stil kunnen blijven zitten als Rieu zijn Second Waltz inzet. Tijdens zijn concerten biedt Basilica een terrasarrangement aan zodat je – ook als je geen kaarten voor het plein hebt kunnen bemachtigen – toch kunt meegenieten van een overweldigend mooie ambiance. Ons arrangement bestaat uit een driegangen menu voorafgaand aan het concert, waarna je gewoon blijft zitten en je onderdompelt in dit zomerse festijn.

Preuvenemint

Maastrichtenaren staan bekend om hun bourgondische instelling. Als geen ander genieten ze van lekker eten onder het genot van een goed glas wijn of smakelijk pilsje. In de laatste week van augustus spannen ze de kroon met het grootste culinaire feest dat Nederland kent: het Preuvenemint. Je kunt natuurlijk kiezen voor kleine hapjes aan de overkant, maar je kunt ook besluiten om bij ons neer te strijken voor een stevige maaltijd. Want proeven kun je overal en we hebben meer dan genoeg lekkers aan te bieden.

Vastelaovend

Tijdens Carnaval dopen we Basilica om tot Brasilica en gaat het dak eraf. Geen mooier en geen groter feest dan deze vrolijke driedaagse, waarbij we het bier rijkelijk laten schuimen. Onze koks houden blijven hun pollepels vasthouden en zorgen op de eerste verdieping in het restaurant voor de inwendige mens. Wie op woensdag nog niet genoeg heeft gehad, kan aanschuiven en mee haring happen.

Magisch Maastricht

Elke jaar met Kerstmis wordt ‘t Vrijthof omgetoverd tot een sfeervol Kerstplein met als hoogtepunten het reuzenrad en natuurlijk de schaatsbaan. Die laatste ligt bij ons voor de zaak en we nodigen je dan ook van harte uit om na het zwieren en zwaaien over het ijs een kop hete chocolademelk te komen drinken met een warm stuk appelgebak. 

NYE

De jaarwisseling is een speciaal moment van het jaar. Of je nu iets af te sluiten hebt of iets nieuws gaat beginnen, we vieren het altijd heel goed bij Basilica. Samen met een superdeluxe 5-gangenmenu, een frisse champagne toost, heel veel vuurwerk en een DJ na middernacht belooft het altijd een feest te worden. Knallend het nieuwe jaar in!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Email this to someone